Sydney dag 1 en 2 - Reisverslag uit Sydney, Australië van Suzanne Eijsberg - WaarBenJij.nu Sydney dag 1 en 2 - Reisverslag uit Sydney, Australië van Suzanne Eijsberg - WaarBenJij.nu

Sydney dag 1 en 2

Door: eijsbergendownunder

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

28 Maart 2012 | Australië, Sydney

Na het ontbijt de stad ingelopen en de monorail genomen naar Darling Harbour. Daar zijn we het sea aquarium ingedoken en hebben we heel veel vissen en haaien gezien. Roan en Liam mochten nog voelen aan de tanden van verschillende haaien en kwamen tot de conclusie dat de witte haai de scherpste heeft.
Daarna heerlijk gespeeld in een megaspeeltuin die begon met leuke schommels en eindigde met een waterparadijs. Hier gaan we zeker nog terugkomen een deze dagen. Bij Paddy’s market hebben we petjes en strandhanddoeken gescoord en gegeten in een foodcord.
Toen zijn we door Chinatown teruggelopen naar het hotel. Nou ja lopen, ook hier gaat Liam door met zijn hobby: zoek de kleinste dingetjes die op straat liggen en neem ze mee!
In het hotel hebben we even gezwommen ( het zag er op het plaatje een stuk mooier uit!).
De eerste indruk van Sydney is positief. Het is een groene stad en leuk voor kinderen.

Wat doe je als je na 14 uur slapen wakker wordt en het regent? Juist naar het Australian museum. Hier hebben we heel veel Australische dieren gezien, opgezet maar ook echte. Maar de meeste tijd hebben we toch wel doorgebracht bij de dinosaurussen en de ontdekhoek waar we lekker hebben gelezen en puzzels hebben gemaakt. Ter afsluiting hebben we de stenententoonstelling bekeken. Papa en mama hadden het al wel gehad maar ja Liam moest natuurlijk alles uitgebreid bekijken! Daarna de kathedraal binnen gestapt om vervolgens via de achteruitgang de botanic gardens in te stappen. Hier kwamen we direct de Flying foxen tegen die we net in het museum nog hadden geaaid. Met bosjes hingen ze in de bomen en een herrie dat ze maken! Wat een bijzonder park is dit, iedere boom is anders en nog gekker dan de vorige. Ook ging er een kaketoe voor ons poseren (als we daar toch eens een veer van zouden kunnen vinden). Pas voorbij de laatste boom doemt het Opera house voor ons op. Collin was heel enthousiast maar de jongens klommen liever op de rotsen. Aan de voet ervan was een Aboriginal dansgroep aan het dansen, Roan was hier niet weg te slaan. Pas nadat we beloofden dat we dit nog vaker zullen gaan zien ging hij mee. De dag hebben origineel afgesloten bij de Mac en toen de taxi terug genomen. We zijn trots op de jongens dat ze zo ver hebben gelopen en BIJNA niet gezeurd hebben. ; ).

• 28 Maart 2012 - 10:03

Niels-Rianne-Femke:

Fijn, dat jullie zo'n goede reis gehad hebben! Weersvooruitzichten zijn helemaal top, dus 1 dagje minder weer ... moet kunnen! Nu nog foto's van Sydney en de bezigheden plaatsen ... ben wel benieuwd of gewoonweg heel erg nieuwsgierig ;-)!!!

• 28 Maart 2012 - 10:03

Martijn:

Hoi vakantiegangers!

fijn te lezen dat het allemaal goed gaat (en is gegaan met de reis). Sydney is inderdaad een mooie stad, met veel leuke dingen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de Zoo.

Heel veel plezier verder (ik heb het idee dat dat wel gaat lukken :-))

Gr Martijn

• 28 Maart 2012 - 10:24

Esmeralda:

Wat geweldig! Hoe lang gaan jullie? Lijkt ons ook wel wat tzt!! Geniet! Gr Esmeralda

• 28 Maart 2012 - 10:38

Suzanne Eijsberg:

Mam ik stuur wel een sms als we denken te kunnen gaan skypen xxx

• 28 Maart 2012 - 10:43

Suzanne Eijsberg:

morgen mooi weer, dus naar Bondi Beach. Joehoe!!!!

• 28 Maart 2012 - 11:03

Siep En Sil:

Ah dat klinkt allemaal super. Mooi dat alles zo goed verloopt. Blijven genieten daar!!!

• 28 Maart 2012 - 11:49

Atle:

Aquarium was cool he? Bondi vond ik maar niks. Veel te veel betong en parkeerplaatsen. Nee, geef mij maar Manly Beach!

• 28 Maart 2012 - 12:15

Mats&Daan&lenn:

Mamma heeft net de verhaaltjes voor gelezen.
    En de foto's bekeken. Ziet er cool uit hoor!
    Fijn dat de reis goed is gegaan. We missen jullie al een
    beetje hoor.
    Groetjes mats en daan en lenn

• 28 Maart 2012 - 14:31

ViaViela Papendrecht:

Bedankt voor de uitnodiging om jullie reis te volgen! Ik ga zeker mee lezen. Heel veel plezier en geniet van al het moois en vreemds dat jullie tegen gaan komen.
    gr, Sandy Koenders

• 28 Maart 2012 - 14:34

Con Eysberg:

Jullie reisverslag gelezen en de foto,s die er bij zaten ook bekeken.
    Fijn dat jullie een prettige vlucht hebben gehad en dat jullie jongens zo voorbeeldig waren.
    Liam luchtziek maar gelukkig hadden jullie een lek zakje bij de hand zodat niet alles weggegooid hoevde te worden.
    Verder nog een paar leuke dagen doorgebracht in Sidney.
    Ondanks de regen toch nog van de stad etc.etc. kunne genieten.
    Succes verder.
    Groetjes van Pa,Con en opa

• 28 Maart 2012 - 15:48

Corien:

Goed om te lezen dat de reis zo voorspoedig is gegaan. Het blijf een lange zit en zelfs voor volwassenen valt dat niet mee. Nu kan het echte genieten gaan beginnen. Wel een beetje jaloers hoor. Ik hoef dan ook vanaf volgende week 6 weken niet te werken maar dat is dan net even anders...
    Dikke kus voor allemaal xx

• 28 Maart 2012 - 17:19

Ger En Jacinta:

Zo....al veel indrukken opgedaan in 2 dagen! En er komen er nog véél meer. Nu al weer benieuwd naar jullie volgende verslag ;-)

• 28 Maart 2012 - 19:51

Maaike:

Leuk hoor om zo toch een beetje bij jullie te zijn!! C

• 29 Maart 2012 - 05:23

Hanneke, Luca, Jade:

Bij het zien van de foto's zegt Luca alleen maar dat hij daar ook heen wil. Hij mist jullie al!
    veel plezier! (voeg mij even toe met skype, hannekesmit4)

• 29 Maart 2012 - 06:30

Frank:

O jongens, wat ben ik jaloers!! Geniet ervan als jullie straks in jullie camper verder op pad gaan. Zo te zien hoef je je over het weer in ieder geval bijzonder weinig zorgen te maken...

• 29 Maart 2012 - 07:51

Mams:

Reactie op reis had ik bij jullie eerste verhaal gezet , helemaal gaaf wat jullie beleven en doen met de jongens daar kan geen schooltijd tegenop. Denk aan julliie dikke kus van mij

• 30 Maart 2012 - 07:01

Hanneke, Luca, Jade:

bij de foto van de aboraginals zei luca: is dat opa die daar zit?

• 30 Maart 2012 - 07:20

Huite:

Hallo, mooi dat de reis zo goed verlopen is, het is toch weer een hele reis met kids!
    Nu genieten van de prachtige stad, en dan plannen maken voor de verdere reis, alles klinkt zo herkenbaar ik zie ons er ook zo weer lopen met de boys..haha duurt nog weer even denk ik.
    geniet van elke dag zou ik zeggen en die ene dag was natuurlijk jullie eerste en laatste regen dag!!

Gr. Huite.

• 02 April 2012 - 15:37

Tante Plony Eijsberg:

Hallo Collin,Susan,Roan en Liam,

Wat geweldig dat jullie zo'n verre reis met de kinderen maken, hoorde het gisteren van Ronald, heb inmiddels jullie reisverslag gelezen en blijf jullie volgen, heel leuk.

goede reis verder.