Daintree - Reisverslag uit Daintree, Australië van Suzanne Eijsberg - WaarBenJij.nu Daintree - Reisverslag uit Daintree, Australië van Suzanne Eijsberg - WaarBenJij.nu

Daintree

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

10 Mei 2012 | Australië, Daintree

Toen we aankwamen bij Daintree en uitstapte om een boottochtje te gaan maken over de rivier pakte ik de rugzak van Collin om spullen in te doen. Ik legde hem op het aanrecht en zag een lichtbruine flits over het aanrecht gaan. Vorige week in Mission beach hadden we een dode spin in de zonwering. Alleen was hij de volgende dag verdwenen, dat is wel vreemd voor een dode spin. Even had ik zoiets van waar is hij dan gebleven? Maar verder niet meer aan gedacht. Hij had zich dus verstopt in Collin zijn rugzak en schrok zich nu te pletter omdat ik hem uit zijn veilige donkere holletje haalde. Ik gillen natuurlijk want als ik ergens echt bang voor ben is het wel spinnen en zeker van deze afmeting! Roan vloog de camper uit en Collin gilde: “Wat is er, wat is er?” Ondertussen had ik een boek gepakt en probeerde hem naar buiten te schuiven, dit lukte niet want hij was zo snel en ik was hem kwijt. Intussen Liam naar buiten gewerkt en ik maar kijken waar die engerd was. Hij zat dus achter de tv op een metalen staaf. Ik ben naar buiten gegaan en Collin heeft hem in 3 keer naar buiten gewerkt. Wat een adrenaline stroomt er dan door je lijf. Ik ben ook pas weer de camper ingestapt nadat Collin hem achteruit had gereden. En nu maar hopen dat hij echt weg is.
We waren daar dus om een boottochtje te maken over de Daintree River. In deze rivier leven krokodillen en die hebben we dan ook gezien. We hadden weer eens geluk er zijn dit jaar heel veel baby krokodillen geboren en die hebben we ook volop gezien. Krokodillen leggen 70 eieren waarvan er 20 uitkomen en waarvan er 1 de leeftijd van een jaar bereikt. De baby’s die wij zagen waren zo’n 3 maanden oud. Toen we de boot weer uitstapten zagen we nog een groen/gele slang de boom in kruipen.

• 14 Mei 2012 - 19:45

Pa:

Was de opstap bij de rivercrossing ? In de vrije natuur maken die krokodillen nog meer indruk.
    Veel plezier nog x

• 14 Mei 2012 - 19:45