cape tribulation
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
10 Mei 2012 | Australië, Sydney
We staan nu 3 nachtjes in Cape Tribulation midden in de jungle en 10 meter vanaf het strand. Er is hier geen bereik met de telefoon en geen internet. Als het eb is valt hier een stuk rif droog en Roan heeft dan ook al een flinke verzameling koraal (Rokaal zegt hij steeds). Jammer dat we dat niet mee naar huis mogen nemen. Vanmorgen hebben Collin en Roan een kokosnoot van het strand meegenomen en open gemaakt. We hebben er heerlijk van gegeten.
Daarna zijn we naar de lookout van Cape Tribulation gelopen. Het is zo jammer dat je hier niet in zee kan zwemmen door de kwallen en krokodillen, het is zo’n mooi strand!! Dan maar even koffie drinken bij PK junglevillage, het resort voor backpackers, hier hebben ze tenminste een zwembad. Ook is hier de grootste spin ter wereld ruimschoots vertegenwoordigd. Als de zon op hun immense web schijnt lijkt het wel van goud. De spinnen zijn zo groot als een volwassen hand.
Na dit verwerkt te hebben zijn we naar Mason’s swimminghole gereden, dit is een plek waar de jungle een stukje open is en je heerlijk in de creek kunt zwemmen. Weer zo’n idyllisch plekje. Na ons zwempartijtje zijn we weer terug gegaan naar de camping en hebben we weer heerlijk kunnen struinen op het strand. Wanneer het eb is blijft er op sommige plekken water liggen, ideaal speelterrein en we hebben natuurlijk weer gezocht naar koraal, schelpen en diertjes. Roan vindt vooral de schelpjes met kleine zwarte diertjes erg leuk.
Er zijn hier ook verschillende boardwalks die je kunt lopen, ongeveer een kilometer lang en dwars door de jungle, we hebben er hier 2 gedaan. Ook hebben we een museum bezocht met insecten en vlinders. Het was eigenlijk een heel klein huisje met heel veel enge dode insecten vastgeprikt met spelden. Nooit geweten dat er zo veel verschillende maten, kleuren en soorten kevers bestaan. Ze had ook 4 vogelspinnen in glazen bakken die waren alleen niet zo heel speciaal volgens haar want daar stikt het hier van, o oke. Daarna hebben we heerlijke friet en wedges gegeten aan het strand en nog gezwommen in de creek.
Eenmaal weer op het strand zaten we met een biertje en een stel uit Airlie beach te genieten van het goede leven en de jongens die heerlijk met elkaar aan het spelen waren. Lekker zitten kletsen over het leven hier en in Nederland.
De laatste ochtend alweer hier zijn we natuurlijk weer het strand opgegaan en hebben nog een keer mogen genieten van de duizenden krabbetjes die hier leven. Als je als eerste op het strand komt zie je ze in groepen van 30 tot 100 bij elkaar lopen over het strand. Wanneer je dichtbij komt zie je ze allemaal of in een holletje of ze draaien zich als een kurkentrekker in het zand. Heel grappig om te zien.
10 Mei 2012 - 07:14
Jacqueline:
Leuk om jullie reis zo mee te kunnen maken vanuit een koud, nat Nederland! Geniet er nog maar even goed van!! Prachtige foto's!! -
10 Mei 2012 - 07:43
Annette:
Hallo Eijsbergendownunder,
Wat heerlijk om op deze druilerige donderdagochtend weer van jullie verslagen en foto's te mogen genieten! What a good life you have! Leuk ook, al die spinnen, ik zou er ook wel enigszins van griezelen, maar ja ook deze creaturen zijn onderdeel van jullie avontuur. Nog twee weken genieten
daar van de prachtige natuur en alles wat daarin te bewonderen valt.
Veel liefs en hartelijke groeten. -
10 Mei 2012 - 08:09
Audrey:
Ik zie het weer helemaal voor me!!!!! wat heerlijk, wat mooi, wat lekker warm. Geniet nog deze laatst weken. Dikke kus! -
10 Mei 2012 - 08:14
Van Pa Eijsberg:
Wat een belevenissenen en avonturen.
Jullie en de jongens genieten er van, dat lees ik wel.
Gelijk heb je. Het is daar een prachtige omgeving.
Krokodillen en slangen en wat al niet meer gezien.
Dat vergeet je nooit meer.Ook nog een mooie belevenis voor de jongens.
Die bijgeleverde foto's zijn ook heel mooi.
Geniet er nog maar van.
Groetjes van mij en tot wederhoren. -
10 Mei 2012 - 17:24
Pa:
even koffie drinken bij PK junglevillage.... hier hebben wij ook gezeten, en al die krabbetjes !!! -
10 Mei 2012 - 20:48
Mama:
Wat een heerlijke week hebben jullie weer achter de rug, ben wel blij dat er weer bericht wordt ,had wat te veel duistere gedachten. Ach ja dat zal wel bij het ouderschap horen altijd leeuwen en beren oh nee krokodillen en spinnen dikke kus xxxxxxxxxxxxxxxxx -
11 Mei 2012 - 07:40
Hanneke, Luca, Jade:
hallo lieverds, weer met veel plezier jullie verhalen gelezen en foto's bekeken. We kunnen niet wachten totdat jullie er weer zijn, we missen jullie!
Van Luca: kom terug!
We houden van jullie, geniet nog maar even en neem het mooie weer mee. x