Undarra - Reisverslag uit Atherton, Australië van Suzanne Eijsberg - WaarBenJij.nu Undarra - Reisverslag uit Atherton, Australië van Suzanne Eijsberg - WaarBenJij.nu

Undarra

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

04 Mei 2012 | Australië, Atherton

We zijn de regen na 2 dagen alweer spuugzat en besluiten om het binnenland in te rijden. Zo krijgen we toch nog een beetje dat outback gevoel mee. En ja hoor de roadtrains vlogen ons om de oren en we hebben eindelijk roadmeat gezien. (Dode dieren op de weg). Ook staken er 2 emoes de weg over. We zijn naar Undarra gereden omdat je hier in een vulkanisch national park bent en grotten kunt bezoeken die gevormd zijn door lavastromen 190000 jaar geleden. (Lavatubes)
Nadat we van de schrik van prijs waren bekomen gingen we mee met een tour van 2 uur. We hebben 3 grotten bezocht waarvan er 2 onder water stonden. (Dit gebeurt iedere 20 jaar na hevige regenval.) Ze zijn nog groot ook die grotten en als je dan in het donker door het water loopt met alleen een leuning als oriëntatiepunt is dat best spannend. Liam vond het iets minder leuk, hij zei: “altijd maar in die lavatunnels, lavatunnels, lavatunnels!” Alsof hij hier dagelijks komt haha. Gelukkig werden we in het busje flink getrakteerd op wallaby’s en wallaroos dat maakte zijn dag weer goed.

• 04 Mei 2012 - 10:10

Theo:

Zo, lekker spannend onder de grond. Zitten er ook vleermuizen? Die roadtrains lijken me knap imposant... Veel plezier en hopelijk stopt de regen snel!!

• 05 Mei 2012 - 11:58

Mama:

Ik hoor het hem zeggen over die lavatunnel ,lachen, hij heeft ook al genoeg aan een steentje hier of daar x